(Video) Au început lucrările Simpozionului Stăniloae

Joi, 16 mai 2019, începând cu ora 09:00, în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași, a avut loc conferința inaugurală a celei de-a VII-a ediții a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae”.

Conferința susținută de către Conf. Univ. Radu Preda s-a intitulat „Sinteză istorică a ultimilor 30 de ani”, apoi Prof. Univ. Dr. Vasile Dîncu a vorbit despre „Tranziție din perspectivă social-politică”.

Pe parcursul dezbaterilor organizate în patru sesiuni, au luat cuvântul experți în domeniul istoriei și teologiei, profesori renumiți din România și din străinătate, academicieni și sociologi.

Simpozionul „Creștinismul în postcomunism (1989-2019) Tranziție-terapie-tendințe” se desfășoară pe parcursul a trei zile și reprezintă un spațiu academic de cercetare dedicat dezbaterilor teologice privind istoria și spiritualitatea bimilenară a Bisericii în viața cetății, sub aspect dogmatic, patristic, canonic, moral și liturgic.

Media

Bogdan Bulgariu

Deschidere regiune
Initiala
B
Ierarh autor
nu
Cuvinte cheie
clip video
Bogdan Bulgariu
Data nastere autor
Data adormire autor

comunism

Cuvinte cheie
caderea comunismului
comunism

Joi, 16 mai 2019, începând cu ora 09:00, în Sala „Iustin Moisescu“ din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași, a avut loc conferința inaugurală a celei de a VII-a ediții a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae”.

Romanian

Calendar ortodox
9 Aprilie